Autor: 021.rs

Novi Sad
05.03.2019.
09:10
Srpska radikalna stranka saopštila je da će pokrenuti inicijativu za izmenu Statuta Vojvodine, kojom bi se iz službene upotrebe uklonili oficijelni simboli AP Vojvodine uvedeni 2002. i 2004. godine.
  • Vox populi

    06.03.2019 20:30
    @Komit južna Srbija
    Srbijanci nisu u stanju da grade ili vode državu! Dokaz: Tri decenije autodestruktivne i koruptivne avanture zvane država Srbija. Voleo bih da je bilo drugačije... ali NIJE! Pokazali smo i dokazali smo za šta smo.
  • Nemanja

    05.03.2019 20:53
    @Miloš

    Jao patetike. Šanse su jedno pedeset puta veće da su ti 'dedovi' bili konjokradice, secikese ili seoske pijanice, nego da su bilo kakve gore prelazili ili zauzimali. Prestanite da se ložite na izmišljenu slavnu prošlost zato što ste u sadašnjosti patetični likovi koji ništa nisu postigli.
  • Miloš

    05.03.2019 19:59
    Zastava
    @ Nemanja
    Da , možda nisam lingvista , možda sam budala , ti si sigurno pametan studirao si na prestižnom megadens Fakultetu... ali znam kuda su mi dedovi prelazili i koje gore su zauzimali da bi ja danas mogao slobodno da napišem da priznajem zastavu Srbije i Kraljevine Srbije u okviru pomenute teme!
    Kraj replike.
  • M

    05.03.2019 18:15
    Vodja, Seselj, Canak
    Ova trojica su na istoj strani. Seseljev zadatak je da unosi nemir, pa onda da Vodja spasava, a u ovom slucaju Canak, koji ulazi u koaliciju na svim nivoima u Vojvodini, ako SNS-u bude falilo mandata. Pogledajte kako botovi u zadnjih mesec dana brane Canka.
  • Pićuka

    05.03.2019 17:14
    Imamo i mi zarđale kašike.
  • Nemanja

    05.03.2019 15:51
    @Miloš

    Država koja godišnje gubi skoro 100 hiljada stanovnika, u kojoj ništa ne funkcioniše, koja svakog meseca smišlja nove metode da maltretira svoje građane i na koju se jedino lože budale kao ti koje ne mogu da pravilno sastave jednu rečenicu na maternjem jeziku ima itekako da se ugasi. A predugo je i trajala.
  • Miloš

    05.03.2019 14:04
    Zastava
    @ Nemanja
    Momče , nosiš slavno ime naših predaka i potomaka , ako zaista misliš da će slavna Srpska loza da se ugasi .. i tvoje ime će postati IŠTVAN , ANTE ili Majk... sve jedno ali to se nikad neće desiti , znaju to i okupatori samo si ti još to nisi shvatio,, poštovani Nemanja.
  • Komifo

    05.03.2019 14:01
    @Komit južna Srbija

    A o Vojvodini da se pitaju Vojvođani, a ne nadrisrbi uvezeni s Kosova i iz bivših jugoslovenskih republika - odakle su ih izbacili zbog nadrisrbovanja.
  • Komit južna Srbija

    05.03.2019 12:10
    @Vox populi
    Au monarhija je dozivela neslavan kraj jer je zbog svojih imperijalistickih ideja izazvala Prvi Svetski rat. Ta fašistička tvorevina ne sme da ima nikakve veze sa sadašnjom EU koja treba da bude ravnopravna zajednica evropskih zemalja.
    Srbi su najbolje živeli pod upravom Kneževine potom i kraljevine Srbije, kada su i Srbi iz AU dolazili da žive u njoj. Ne zagovaram ideju monarhije, nego ideju da se pre svega Srbijanci pitaju o svojoj zemlji, a ne jugonostalgicari uvezeni iz okolnih republika.

  • V

    05.03.2019 12:10
    tradicionalno je falsifikat
    ovo je samo logičan sled događaja.
    -Vojvodini protivustavno, nasilno, bez pitanja građana oduzeta autonomija.
    -Pobedom DOS-a, vraćen privid autonomije dozvoljavanjem da Vojvodina dobije zvanične simbole i još par sitnica.
    Uzgred, ako gradovi, fudbalski klubovi... mogu imati obeležja, može valjda i jedna "autonomna" pokrajina.
    -Poturena falsifikovana tzv. "tradicionalna" obeležja kako bi se napravili paralelni simboli.
    -Inicijative za ukidanje važećih zvaničnih simbola.

    Tzv. "tradicionalna" zastava je falsifikat i paradoksalno, ima kraću tradiciju i kraću upotrebu u istoriji od zvanične zastave, pa se samim tim ne može ni nazivati "tradicionalnom".

    Vreme je da patriJote prestanu da brane "srpske" zemlje, jer će im ostati samo Šumadija na kraju.
  • Nemanja

    05.03.2019 12:04
    @Miloš

    Uskoro će Srbiji i Kraljevini Srbiji biti zajedničko da su obe nepostojeće.
  • @

    05.03.2019 11:23
    Populizam izlazi iz mode...
    Da svojevremeno isto to nije preduzeto na Kosovu, na istom bi danas imali pun suverenitet.

    Rečnik nam ne valja - obiluje čizmom i pesnicom, pretnjom i inatom, reciprocitetom (korupcijom). Umesto toga, treba čuti, prepoznati i registrovati želje svih stanovnika ove zemlje u jedan problem, a zatim ga zajednički rešavati.

    Apsurdno je dalje cepanje ionako male i slabe države - podsticanje strasti je kontraproduktivno.
    Zar ne čujete narod koji viče: nećemo "moć nad" nego "moć sa". Ako želite da vladate i da imate čime da vladate - probudite se i adaptirajte se.
  • Novosađanka

    05.03.2019 11:14
    Ma nemojte kasti?
    Malo spinuju s ovakvim vestima da bi mogli da nas pljačkaju dok smo zauzeti prepucavanjima na prazno. Jer zna se, red Vojvodine, red Kosova, oproban recept za skretanje pažnje s daleko važnijih događaja. Stoga, usredsredimo se na ono što je bitno, ostrašćena prepucavanja su nas dovde i dovela. U ovom trenutku nam gule kožu s leđa da se sve puši, svima, a vi o zastavama. Budimo pametniji od toga.
  • rodoz

    05.03.2019 11:13
    Mi gradjani Novog Sada i, Vojvodine trazimo da se uklone ove radikalcine tj stetocinska , ratnohuskaska stranka, navedenoj organiaciji u Vojvodini nema mesta niti ona tu pripada, neka se vrate tamo odakle su i dosli.
  • Vox populi...

    05.03.2019 10:51
    Europa zdaj!
    Toliko ste talasali i čačkali mečku u protekle tri decenije, "rešavali" serBsko pitanje, pretili svima redom i svojatali teritorije gde god Srbin nogom stane... da je sasvim realna prognoza skoro odvajanje Vojvodine, tj njen povratak u EU zajednicu, čemu je svakako preteča bila i sama AU monarhija. Srbi će živeti mnogo bolje pod tuđom upravom, sami sebi su to dokazali u ovom trodecenijskom neuspelom horor projektu stvaranja Velike Srbije.
  • Ratko

    05.03.2019 10:47
    Ovi radikali zaista ne znaju više šta će od sebe. Jeste, najveći nam je problem izgled zastava a izgled ljudi u Vojvodini i od čega žive i što kad odete 3 km od nekog grada ili varošice ne možete nikog da nađete, e to već nije problem!
  • Ja

    05.03.2019 10:41
    Ne damo našu zastavu!!
  • Miloš

    05.03.2019 10:39
    Zastava
    Priznajem samo zastavu Srbije i zastavu Kraljevine Srbije.
  • Opet

    05.03.2019 10:33
    Nos gde im nije mesto
    Vojvodina je trn u oku mnogima, a naročito onima sa centralom u Beogradu. Interesantno da im ne smeta što im šef haški osuđenik sedi u skupštini i da se tako krši zakon, ali obraz je ovde davno izgubljena kategorija. Inače su simboli Vojvodine trenutno najveći problem u zemlji, budući da nema korupcije, siromaštva, kriminalaca i njihovih obračuna, manje kupovne moći, nesigurnih radnih mesta, apsolutne centralizacije države, iživljavanja direktora, stradanja radnika, zagađenja, uništavanja prirode i reka...
  • Braca Sudarski

    05.03.2019 10:31
    bracasudarski@gmail.com
    Ma divno, znači svi bivši i sadašnji radikali; desničarski i ovi wanabe levičarski deo SzS-a; ovaj nazovi građanski pokret PSG svi su oni protiv Vojvođanskih obeležja i shodno tome i ukidanju Autonomije. Kad vidim kome smeta prosto znam da sam na pravoj strani. Ako treba i sami protiv svih, Vojvođanski Front do pobede
  • rade

    05.03.2019 10:23
    Nadam se da ce doci na red i ukidanje i zabrana rada ove nakaradne stranke...
  • /

    05.03.2019 10:18
    /
    obzirom kako su odbranili ostale teritorije oko kojih su brinuli
    mozemo samo reci : pa-pa!
  • Novosađanin

    05.03.2019 10:17
    Hahahahaha
    Ovi još postoje?
  • Nemanja

    05.03.2019 10:07
    A da se uklone radikali?
    Ja tražim da se iz Vojvodine uklone radikali!
  • Milo

    05.03.2019 10:03
    Ahaha
    Nisam ljubitelj i fan radikala ,ali podrzavam inicijativu za ovu krpetinu !
  • Ko drugom jamu ...

    05.03.2019 10:01
    Ovo sve što se deševa u zadnje vreme mi liči na potpuno rasulo, međusobno temeljno nepoštovanje, sukob unutar srpske nacije, što dovodi u pitanje postojanje same nacije. Bez međusobnog uvažavanja i pomaganja pojam nacije gubi smisao. Naciju ne čini samo istorijski okvir, isto poreklo, mada je i to upitno, starinski običaji, a ako se ona ne modernizuje odgovornim prihvatanjem novih trendova, novijih postignuća, kao što je npr. autonomija Vojvodine, postaje okov oko vrata razvoja i napredovanja, ostaje mrtvo slovo na papiru, sa osnovnom svrhom da o njoj raspredaju zadrti i dokoni nacionalisti. Zašto im, radikalima, nije pao na pamet npr. referendum, pa da završimo, bar za neko vreme raspravu o ovom pitanju? Ne misle li zagovornici nastavljanja političkih sukova u Srbiji da neko sa strane sve posmatra i zadovoljno trlja ruke gledajući naše koprcanje u sopstvenom glibu?
  • VladaN

    05.03.2019 09:55
    Ma terajte se...
    ..više i vi i vaš ratni zločinac. Niste ni za smetlište istorije. Vi jeste smeće koje je zajedno sa Miloševićem ispisalo najcrnje stranice naše novije istorije.
  • Детелинара

    05.03.2019 09:48
    Та застава је скрнављење српске тробојке са тим жутим петокракама. Настала је из исте кухиње где су настале заставе БиХ и Косова*.
  • NS HC

    05.03.2019 09:45
    Možda i nije imalo neku simboliku samu od sebe,ali je simbolika vremenom stvorena i sada je ne dajemo! .I.
  • zaludni

    05.03.2019 09:26
    stručnjaci
    vi srpski radikali ste poznati po neukosti šarlatanstvu i nakaradnosti, tako da je bolje da se ne mešate jer čega god ste se dotakli ste upropastili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna